Printer Friendly Version Апликација ConsentID @ 5 February 2023 09:46 AM

Сваки корисник, пре добијања параметара за апликцију  ConsentID, треба да има отворен налог на порталу еУправе.
Апликација ConsentID служи кориснику да на сигуран и поуздан начин потврди свој идентитет преко портала за електронску идентификацију, односно пријави се на портал еУправе. Корисници који на овај начин приступају порталу еУправе имају могућност да користе све електронске услуге које пружа портал.


Параметри се издају држављанима Р. Србије који имају важећи идентификациони документ (пасош или лична карта). Такође, параметри се могу издати и страном држављанину, уколико има привремени боравак или стално настањење у Р. Србији, односно, поседује евиденцијски број странца (ЕБС) који издаје МУП Р. Србије.


За издавање параметара и QR кода, обавезно је лично присуство у Амбасади уз претходну најаву е маилом, сваким радним даном од 10 до 13 часова.


Параметри се генеришу на основу ЈМБГ. Документ са генерисаним параметрима се штампа и исти потписује корисник. Горњи део документа са параметрима се уручује кориснику, а доњи део са потписом корисника се архивира у Амбасади.


Услуга се не наплаћује.


Уколико корисник промени уређај, за инсталирање апликације ConsentID на новом мобилном телефону или таблету неопходни су нови параметри.


На захтев корисника, може се извршити и опозив параметара. Разлози за опозив могу бити да корисник више не жели да користи апликацију ConsentID, губитак или оштећење уређаја са мобилном апликацијом, промена личног имена или другог податка корисника.


Примењене су  све мере заштите података о личности у складу са Законом о заштити података о личности, као и у складу са одредбама Уговора о обради података потписаним између МСП и Канцеларије за ИТ  и еУправу 23. децембра 2022.године.