Printer Friendly Version Protokol izmedju Vlade RS i Vlade UAE o izmenama i dopunama Sporazuma izmedju Vlade RS i Vlade UAE o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i sluzbenih / specijalnih pasosa @ 14 May 2019 08:53 AM

Obavestavamo da je Protokol izmedju Vlade RS i Vlade UAE o izmenama i dopunama Sporazuma izmedju Vlade RS i Vlade UAE o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i sluzbenih / specijanih pasosa koji je potpisan u u Njujorku, 26. septembra 2018.g., stupio na snagu 6. maja 2019.g.

Na osnovu ovog Protokola drzavljani obe drzave, nosioci diplomatskih, sluzbenih, specijalnih, obicnih i  usluznih pasosa, kao i sluzbenici diplomatskih  konzularnih misija, osim onih na teritoriji  drzave druge strane, imju pravo na ulazak, izlazak, tranzit  boravak na teritoriji druge strane bez vize i besplatno, u trajanju najduze do devedeset ( 90 ) dana, preko granicnih prelaza za medjunarodni putnicki saobracaj.

 

Od 20. maja 2019. godine, vizni sistem granicne policije UAE, na aerodromima u Abu Dabiju i Dubaiju је azuriran i nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za ulazak u UAE i boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci.