Printer Friendly Version ПРОТОКОЛ ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РС И ВЛАДЕ УАЕ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РС И ВЛАДЕ УАЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА НОСИОЦЕ ДИПЛОМАТСКИХ И СЛУЖБЕНИХ/СПЕЦИЈАЛНИХ ПАСОША @ 14 May 2019 08:32 AM

Обавештавамо да је Протокол између Владе РС и Владе УАЕ о изменама и допунама Споразума између Владе РС и Владе УАЕ о укидању виза за носиоце дипломатских и службених / специјалних пасоша који је потписан у Њујорку, 26. септембра 2018. г. ступио на снагу 06.маја 2109.г.

На основу овог Протокола држављани обе државе, носиоци дипломаских, службених, специјлних, обичних и услужних пасоша, као и службеници дипломатских и конзуларних мисја, осим оних на територији државе друге стране, имју право на улазак, излазак, транзит и боравак на територјии друге стране без визе и беплатно, у трајању најдуже до 90 дана, преко граничних прелаза за међународни путнички саораћај.

 

Од 20. маја 2019. године, визни систем граничне полиције УАЕ, на аеродромима у Абу Дабију и Дубаију је ажуриран и носиоцима пасоша Р. Србије није потребна виза за улазак у УАЕ и боравак до 90 дана у периоду од 6 месеци.