Printer Friendly Version Државно-привредна делегација Р. Србије у посети УАЕ @ 31 March 2019 09:14 AM

              Делегација Р. Србије је, у Дубаију у оквиру манифестације Привредне коморе Дубаија под називом „Србија – земља у фокусу“, пред око 30 пословних људи и представника компанија извршила детаљну презентацију економских потенцијала Србије, могућности за сарадњу у областима пољопривреде, трговине и ИТ сектору, а посебно елаболирала погодности инвестиционих улагања у Р. Србију. Истог дана у Дубаију, одржан је састанак са министром климатских промена и животне средине УАЕ, Тани Ал Зајудијем, на коме се разговарало о финализацији процеса добијања Халал сертификата, као и о конкретним облицима сарадње у области пољопривреде.
           Другог дана посете, презентација привредних потенцијала Р. Србије одржана је и у Привредној комори Абу Дабија. У Абу Дабију, делегација је обавила врло корисне разговоре са емиратским Секретаријатом за инвестиције (Emirates Investment Authority) и великом државном компанијом Мубадала. ЕИА и Мубадала, показале су интерес за интезивирање сарадње са Р. Србијом.
          Делегација Р. Србије, дошла је са циљем да најважнијим Привредним коморама, фирмама и пословним људима презентује сву лепезу области економске сарадње, да упозна пословни естаблишмент УАЕ са могућностима инвестирања у Р. Србију, чиме је учињен  значајан помак и створен простор за будућу сарадњу.