Printer Friendly Version ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ АНТИГВА И БАРБУДА; ГРЕНАДА; КОМОНВЕЛТ ДОМИНИКА И ТРИНДАД И ТОБАГО @ 6 November 2018 10:51 AM

Обавештавамо да је Влада Р.Србије, на седници одржаној 25.октобра 2018.г. донела Одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Триндад и Тобаго, носиоци свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р.Србије до 90 дана од датума уласка у Р.Србију, у периоду од 180 дана, уколико не постоје сметње из чл.15 Закона о странцима.Одлука је објављена у " Службеном гласнику Републике Србије "бр.81/2018 од 26.октобра 2018 г., а ступила је на снагу даном објављивања за држављане Антигва и Барбуда, Гренада и Комонвелт Доминика. За држављане Тринидад и Тобаго Одлука је ступила на снагу 03.новембра 2018.године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р.Србије у периоду који је дужи од 90 дана, или да се чколују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р.Србије.