Printer Friendly Version PREDSTAVNICI KOMPANIJE "LULU" U POSETI REPUBLICI SRBIJI @ 6 April 2015 08:29 AM

06.04.2015.

Predstavnici najvećeg lanca hipermarketa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posetili su Republiku Srbiju, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, sa ciljem da se upoznaju sa mogućnostima uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije.

Delegaciju kompanije "LuLu" je predvodio direktor grupe "LuLu Group International" Salim M.A. a tokom posete Srbiji sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i posetio "Veletržnicu Beograd", najveću instituciju za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u regionu bivše Jugoslavije, sa 870 prodajnih mesta i 3000 kvadratnih metara poslovnog i skladišnog prostora.

Kompanija "LuLu" pokazala je interes za uvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća, a kada domaći Halal sertifikat bude registrovan u UAE, biće omogućen izvoz raznih vrsta mesa i mesnih prerađevina, za kojima postoji ogromna potražnja. Vlasnik kompanije "LuLu" istakao je posetu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića UAE krajem prošle godine i najavio da će kompanija "LuLu" na poziv Republike Srbije učestvovati na 82. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se od 9. do 15. maja 2015. održati u Novom Sadu.