Printer Friendly Version ПРЕДСТАВНИЦИ КОМПАНИЈЕ „ЛУЛУ“ У ПОСЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ @ 6 April 2015 08:18 AM

06.04.2015.

Представници највећег ланца хипермаркета из Уједињених арапских Емирата посетили су Републику Србију, у сарадњи са Привредном комором Србије, са циљем да се упознају са могућностима увоза пољопривредних и прехрамбених производа из Србије.

Делегацију компаније „Лулу“ је предводио директор групе „Лулу груп интернешнел“ Салим М.А. а током посете Србији састао се са председником ПКС Марком Чадежом и посетио „Велетржницу Београд“, највећу институцију за промет пољопривредно-прехрамбених производа у региону бивше Југославије, са 870 продајних места и 3000 квадратних метара пословног и складишног простора. Компанија „Лулу“ показала је интерес за увоз свежег, смрзнутог и прерађеног воћа и поврћа, а када домаћи Халал сертификат буде регистрован у Уједињеним Арапским Емиратима, биће омогућен извоз разних врста меса и месних прерађевина, за којима постоји огромна потражња.

Власник компаније „Лулу“ истакао је посету председника Републике Србије Томислава Николића УАЕ крајем прошле године и најавио да ће компанија „Лулу“ на позив Републике Србије учествовати на 82. Међународном пољопривредном сајму који ће се од 9. до 15. маја 2015. одржати у Новом Саду.