Printer Friendly Version MINISTAR ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE BRATISLAV GAŠIĆ I ŠEIK MUHAMED BIN ZAJED AL NAHJAN O UNAPREĐENJU SARADNJE (IDEX 2015) @ 24 February 2015 11:19 AM

24.02.2015.

Ministar odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić sastao se 23. februara 2015. godine u toku svoje posete Međunarodnom sajmu naoružanja IDEX 2015 u Abu Dabiju, sa prestolonalsednikom Abu Dabija i zamenikom vrhovnoh komandanta oružanih snaga UAE Muhamedom bin Zajedom Al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o jačanju i unapređenju saradnje u oblasti odbrane, kao i o unapređenju postojećih bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje. Na sastanku je naglašeno da dva naroda prijateljske odnose unapređuju i grade za narednih 50 godina i da su upravo bilateralni sastanci na najvišem nivou potvrda tome.

Ministar Gašić je istakao da je poseban pečat razvoju bilateralne saradnje dala poseta šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana Republici Srbiji, kao i njegovo prijateljstvo sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan preneo je pozdrave predsedniku Vlade Republike Srbije i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Srbijom. Šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan je naglasio da Srbija poseduje značajne kapacitete u oblasti namenske industrije, kao i da ima velikog potencijala za njeno unapređenje.

Ministar odbrane Bratislav Gašić boravi u četvorodnevnoj poseti Abu Dabiju na poziv potpredsednika UAE, predsednika Vlade UAE i vladara Dubaija šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma. Međunarodni sajam naoružanja IDEX, koji se održava svake dve godine u Abu Dabiju od 1993. ove godine okupio je više od 90 izlagača iz 55 zemalja sveta, dok svoje zvanične štandove na sajmu ima 42 zemlje, među kojima je i Republika Srbija.