Printer Friendly Version МИНИСТАР ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БРАТИСЛАВ ГАШИЋ И ШЕИК МУХАМЕД БИН ЗАЈЕД АЛ НАХЈАН О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ (IDEX 2015) @ 24 February 2015 10:59 AM

24.02.2015.

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић састао се 23. фебруара 2015. године у току своје посете Међународном сајму наоружања IDEX 2015 у Абу Дабију, са престолонаследником Абу Дабија и замеником врховног команданта оружаних снага УАЕ Мухамедом бин Заједом Ал Нахјаном, са којим је разговарао о јачању и унапређењу сарадње у области одбране, као и о унапређењу постојећих билатералних односа две пријатељске земље. На састанку је наглашено да два народа пријатељске односе унапређују и граде за наредних 50 година и да су управо билатерални састанци на највишем нивоу потврда томе.

Министар Гашић је истакао да је посебан печат развоју билатералне сарадње дала посета шеика Мухамеда бин Заједа Ал Нахјана Републици Србији, као и његово пријатељство са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем.

Шеик Мухамед бин Зајед Ал Нахјан пренео је поздраве председнику Владе и истакао да је задовољан досадашњом сарадњом са Србијом. Шеик Мухамед бин Зајед Ал Нахјан је нагласио да Србија поседује значајне капацитете у области наменске индустрије, као и да има великог потенцијала за њено унапређење.

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић борави у четвородневној посети Абу Дабију на позив потпредседника УАЕ, председника Владе УАЕ и владара Дубаија шеика Мухамеда бин Рашида Ал Мактума. Међународни сајам наоружања IDEX, који се одржава сваке две године у Абу Дабију од 1993. ове године окупио је више од 90 излагача из 55 земаља света, док своје званичне штандове на сајму има 42 земље, међу којима је и Република Србија.