Printer Friendly Version PRVI SRPSKO-EMIRATSKI POSLOVNI I INVESTICIONI FORUM U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA @ 27 January 2015 11:31 AM

U nedelju, 25. januara 2015. u Abu Dabiju svečano je otvoren Prvi srpsko-emiratski poslovni i investicioni forum, u organizaciji Srpskog poslovnog saveta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i emiratske Privredne komore. Forum je otvorio predsednik Srpskog poslovnog saveta Ognjen Sudžum, dok je doborodošlicu privrednicima iz Srbije poželeo pomoćnik generalnog sekretara Privredne komore UAE Muhamed Al Nuaimi. Prisutnima se ispred Ambasade Republike Srbije u Abu Dabiju obratio otpravnik poslova Miloš Perišić, koji je istakao da Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati neguju izuzetno dobre odnose i da je želja obe strane da se ti odnosi dodatno unaprede, naročito u oblasti ekonomije, kao i da Srbija želi da privuče što veći broj investitora i preduzeća iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Forum je okupio više od 30 predstavnika preduzeća, organizacija i lokalnih samouprava iz Srbije, uključujući i Turističku organizaciju Srbije i održava se u pet emirata (Abu Dabi, Dubai, Fudžeira, Ras Al Kaima, Šardža).

Forum traje do 30. januara 2015.