Printer Friendly Version ПРВИ СРПСКО-ЕМИРАТСКИ ПОСЛОВНИ ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ У УЈЕДИЊЕНИМ АРАПСКИМ ЕМИРАТИМА @ 27 January 2015 11:24 AM

У недељу, 25. јануара 2015. у Абу Дабију свечано је отворен Први српско-емиратски пословни и инвестициони форум, у организацији Српског пословног савета у Уједињеним Арапским Емиратима и емиратске Привредне коморе. Форум је отворио председник Српског пословног савета Огњен Суџум, док је добродошлицу привредницима из Србије пожелео помоћник генералног секретара Привредне коморе УАЕ Мухамед Ал Нуаими. Присутнима се испред Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију обратио отправник послова Милош Перишић, који је истакао да Србија и Уједињени Арапски Емирати негују изузетно добре односе и да је жеља обе стране да се ти односи додатно унапреде, нарочито у области економије, као и да Србија жели да привуче што већи број инвеститора и предузећа из Уједињених Арапских Емирата.

Форум је окупио више од 30 представника предузећа, организација и локалних самоуправа из Србије, укључујући и Туристичку организацију Србије и одржава се у пет емирата (Абу Даби, Дубаи, Фуџеира, Рас Ал Каима и Шарџа).

Форум траје до 30. јануара 2015.