Printer Friendly Version SASTANCI PRVE DAME SRBIJE SA PREDSTAVNICIMA HUMANITARNIH ORGANIZACIJA U UAE @ 30 November 2014 07:44 AM

28.11.2014.

Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić i osnivač humanitarne fondacije "Dragica Nikolić" sastala se tokom posete Abu Dabiju 23-24. novembra 2014. sa predstavnicima Kalifa Fonda i Crvenog polumeseca, sa kojima je razgovarala o mogućnostima saradnje na humanitarnim projektima u Srbiji.

Dragica Nikolić se satala sa Muhamedom Hadžijem Al Hurijem, generalnim direktorom Kalifa bin Zajed Fondacije, humanitarne organizacije pod pokroviteljstvom predsednika UAE NJ.E. šeika Kalife bin Zajeda Al Nahjana, kome se zahvalila na pomoći koju je ta organizacija uputila Srbiji za područja pogođena poplavama u maju 2014. što je rezultiralo izgradnjom 40 novih kuća.

Prva dama Srbije takođe se sastala sa Hamdanom Al Mazruaijem, predsednikom Crvenog polumeseca, kome se zahvalila na pomoći upućenoj nakon poplava. Al Mazruai je istakao dosadašnju uspešnu saradnju Srbije i Crvenog polumeseca i izrazio interesovanje za učešće organizacije u humanitarnim projektima Fondacije "Dragica Nikolić"u narednoj godini.