Printer Friendly Version САСТАНЦИ ПРВЕ ДАМЕ СРБИЈЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ХУМАНИТАРНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У УАЕ @ 30 November 2014 07:37 AM

28.11.2014.

Супруга председника Србије Драгица Николић и оснивач хуманитарне фондације „Драгица Николић“ састала се током посете Абу Дабију 23-24. новембра 2014, са представницима Калифа Фонда и Црвеног полумесеца, са којима је разговарала о могућностима сарадње на хуманитарним пројектима у Србији.

Драгица Николић се састала са Мухамедом Хаџијем Ал Хуријем, генералним директором Калифа бин Зајед Фондације, хуманитарне организације под покровитељством председника УАЕ Њ.Е. шеика Калифе бин Заједа Ал Нахјана, коме се захвалила на помоћи коју је та организација упутила Србији за подручја погођена поплавама у мају 2014. што је резултирало изградњом 40 нових кућа.

Прва дама Србије такође се састала са Хамданом Ал Мазруаијем, председником Црвеног полумесеца, коме се захвалила на помоћи упућеној након поплава. Ал Мазруаи је истакао досадашњу успешну сарадњу Србије и Црвеног полумесеца и изразио интересовање за учешће организације у хуманитарним пројектима Фондације „Драгица Николић“ у наредној години.