Printer Friendly Version "НИЧИЈЕ ДЕТЕ" У СЕЛЕКЦИЈИ 8. АБУ ДАБИ ФИЛМСКОГ ФЕСТИВАЛА @ 28 October 2014 10:58 AM

28.10.2014.

Дебитантски филм српског редитеља и сценаристе Вука Ршумовића "Ничије дете" приказан је у оквиру 8. Абу Даби Филм Фестивала. Филм је већ освојио три награде на овогодишњем Венецијанском филмском фестивалу, између осталог и награду за најбољи филм, а сада ће покушати да нађе пут до интернационалне публике у Абу Дабију.

Филм "Ничије дете" је базиран на фасцинантној, истинитој причи о дивљем дечаку (у филму га игра Денис Мурић), кога су средином осамдесетих година прошлог века ловци пронашли међу вуковима у шуми, у планинама Босне и Херцеговине, након чега је послат у Београд, у Дом за незбринуту децу да се социјализује. Супротно предвиђањима, дечак, који насумично добија име Харис, почиње убрзано да се развија и склапа пријатељства. Почиње рат у Босни и Херцеговини, а у дом стиже писмо од локалних босанских власти којим се захтева Харисов брзи повратак. По повратку у Босну, Харис нема где да оде. Док лута бесциљно, наилази на групу војника који га воде са собом. Добија и пушку и одлази у борбу...

Друга пројекција филма у оквиру фестивала заказана је за петак, 31.10.2014. од 21:15 сати у Vox Cinema 4, у Марина Молу у Абу Дабију.