Printer Friendly Version "NIČIJE DETE" U SELEKCIJI 8. ABU DABI FILM FESTIVALA @ 28 October 2014 10:42 AM

28.10.2014.

Debitanstki film srpskog reditelja i scenariste Vuka Ršumovića "Ničije dete" prikazan je u okviru 8. Abu Dabi Film Festivala. Film je već osvojio tri nagrade na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, između ostalog i nagradu za najbolji film, a sada će pokušati da nađe put do internacionalne publike u Abu Dabiju.

Film "Ničije dete" je baziran na fascinantnoj, istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić), koga su sredinom osamdesetih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi, u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd, u Dom za nezbrinutu decu da se sociјalizuje. Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva. Počinje rat u Bosni i Hercegovini, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti kojim se zahteva Harisov brzi povratak. Po povratku u Bosnu, Haris nema gde da ode. Dok luta besciljno, nailazi na grupu vojnika koji ga vodi sa sobom. Dobija i pušku i odlazi u borbu...

Druga projekcija filma u okviru festivala zakazana je za petak, 31.10.2014. od 21:15h u Vox Cinhema 4, u Marina Molu u Abu Dabiju.