Printer Friendly Version I DRUGO SREBRO ZA STJEPANOVIĆA U DUBAIJU @ 2 September 2014 09:50 AM

02.09.2014.

Drugog dana FINA Svetskog kupa u Dubaiju, najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je i drugo srebro i oborio još jedan državni rekord, u disciplini 200 metara slobodnim stilom. Uprkos tome što je vodio skoro celu trku, u poslednjim sekundama pretekao ga je najveći rival na takmičenju Australijanac Tomas Frejžer Holms, aktuelni šampion Komonvelta i Pan Pacifika, koji je ponovo uzeo zlato. Stefan Šorak završio je trku peti.

Evropski šampion u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom posle trke izjavio je da do narednog takmičenja ima dovoljno vremena da popravi formu i vrati se na sam vrh.

"Znao sam da će Frejžer Holms plivati brže od mene poslednjih 50 metara i onda sam i ja maksimalno ubrzao. Ipak nisam uspeo iako sam bio blizu. Trka bi bila još neizvesnija da smo plivali jedan pored drugog, međutim, pošto smo bili na različitim stranama bazena, nisam mogao da ga vidim".

Srbija je imala četiri predstavnika ove godine u Dubaiju, a osim Stjepanovića boje zastave Srbije predstavljali su i Stefan Šorak, Aron Šinković i Boris Stojanović. Naše plivače očekuju pripreme za decembarske šampionate,a  za dve godine snage će odmeriti i na Olimpijskim igrama u Brazilu.