Printer Friendly Version И ДРУГО СРЕБРО ЗА СТЈЕПАНОВИЋА У ДУБАИЈУ @ 2 September 2014 09:39 AM

02.09.2014.

Другог дана ФИНА Светског купа у Дубаију, најбољи српски пливач Велимир Стјепановић освојио је и друго сребро и оборио још један државни рекорд, у дисциплини 200 метара слободним стилом. Упркос томе што је водио скоро целу трку, у последњим секундама претекао га је највећи ривал на такмичењу Аустралијанац Томас Фрејжер Холмс, актуелни шампион Комонвелта и Пан Пацифика, који је поново узео злато. Стефан Шорак завршио је трку пети.

Европски шампион у дисциплинама 200 и 400 метара слободним стилом после трке изјавио је да до наредног такмичења има довољно времена да поправи форму и врати на се на сам врх.

"Знао сам да ће Фрејжер Холмс пливати брже од мене последњих 50 метара и онда сам и ја максимално убрзао. Ипак нисам успео иако сам био близу. Трка би била још неизвеснија да смо пливали један до другог, међутим, пошто смо били на различитим странама базена, нисам могао да га видим."

Србија је имала четири представника ове године у Дубаију, а осим Стјепановића боје заставе Србије представљали су Стефан Шорак, Арон Шинковић и Борис Стојановић. Наше пливаче очекују припреме за децембарске шампионате, а за две године снаге ће одмерити и на Олимпијским играма у Бразилу.