Printer Friendly Version КУЛТУРНА САРАДЊА КАО ТЕМЕЉ ПРИЈАТЕЉСКИХ ОДНОСА @ 14 August 2014 01:12 PM

14.08.2014.

 

Делегација Амбасаде Републике Србије у Абу Дабију састала се у понедељак, 10. августа 2014. са генералним директором Емиратског центра за стратегијске студије и истраживања (ECSSR) Џамалом Санадом Ал Суваидијем. Српска делегација наступила је у саставу отправник послова Милош Перишић и други секретар Мила Ђурђевић.

У срдачној атмосфери, размотрене су могућности за проширење културне сарадње између Србије и Центра. Др Џамал Ал Суваиди је нагласио да кључ напретка односа две земље лежи управо у унапређењу културне сарадње, као и да је култура основа пријатељства међу народима.

Отправник послова Милош Перишић изразио је наду да ће се кроз споразуме о културној сарадњи и сарадњи на плану образовања додатно учврстити пријатељски осноси Србије и УАЕ, као и да Србија има изванредне стручњаке, који би могли да понуде занимљива предавања из различитих области друштвених наука. Позив добродошлице у Србију је упућен и стручњацима из УАЕ.

Емиратски центар за стратегијске студије и истраживања, са седиштем у Абу Дабију, јединствена је институција на Блиском истоку. Центар је основан под покровитељством председника УАЕ Шеика Калифе бин Заједа Ал Нахјана са циљем да низом предавања и значајном издавачком делатношћу унапреди истраживања у области политике, економије и другим хуманистичким наукама.